Gode grunner til å skaffe seg kredittkort

Mens svært mange nordmenn allerede eier ett eller flere kredittkort, og kanskje enda flere unge mennesker skulle ønske de gjorde det, er det mange som stiller seg spørsmålet «hva skal jeg med et kredittkort?». Vi har mange gode svar på det – her er vår oversikt som forteller deg hvorfor du bør skaffe deg et slikt.

Selv om du har full kontroll på økonomien din og misliker å kjøpe ting på kreditt, kan riktig bruk av et kredittkort både lønne seg samt være langt tryggere. Det skal du nå lære mer om. Les hvordan du kan velge det beste kredittkortet

Trygghet og sparing

Når man bruker et bankkort til å betale under netthandelen har man ganske få rettigheter dersom noe skulle gå galt. Enten reiseselskapet går konkurs, eller varen din aldri dukker opp, må du i de fleste tilfeller se langt etter pengene. Ved å bruke et kredittkort er du beskyttet av kredittkjøpsloven, som skyver hele kostnaden over på de som utstedte kortet ditt. Med andre ord burde man alltid benytte et kredittkort til netthandel.

Og for deg som har kontroll på økonomien – hva med å spare noen kroner ekstra? De fleste (gode) kredittkort bruker et konsept kalt cashback, der du tjener prosentvise beløp for hver gang du drar kortet. Prosenten kan variere fra 1 til 5 prosent av kjøpesummen, og vil ha varierende vilkår, men i bunn og grunn kan du spare penger på alt du kjøper. Egne bensinkort finnes også, og her kan du spare flere tusenlapper i året bare på å bytte betalingskort etter at du har tanket. Hvem vil vel ikke det?

En universal pengereserve

I løpet av et langt liv vil de fleste møte hardere tider enn hva man er vant til. Kanskje strekker ikke økonomien til, og da er ikke nødvendigvis et kredittkort løsningen, men for uforutsette situasjoner der man er avhengig av penger raskt kan et kredittkort være veldig gunstig. Samtidig kan det også brukes til å gjøre kjøp man uansett hadde planlagt, bare at man ikke har penger akkurat der og da.

For å ikke snakke om hva man gjør dersom bankkortet ikke skulle fungere, eller du mister det. Da er det veldig greit å ha et alternativ betalingsmiddel. De fleste har VISA på sitt bankkort, så hvorfor ikke ha et MasterCard i bakhånd, bare for sikkerhets skyld? Spesielt på reise har det for mange vist seg å være en veldig viktig løsning, ettersom kredittkort fungerer over hele verden.

Ikke minst – reiseforsikring

Dette er alene en grunn til å skaffe seg et kredittkort – nemlig den sagnomsuste reiseforsikringen. For det har seg slik at de beste kredittkortene spanderer dette på deg, dersom du bruker det respektive kortet til å betale minst halvparten av reisen med. På denne måten kan du, helt gratis, forsikre hele reisefølget ditt, noe som betyr at en turgruppe på fire personer vil spare like mange høvdinger i øret når de kan si opp den vanlige forsikringen hos banken. En ekstremt god løsning for familier som liker å bruke pengene på moro, og ikke legge de igjen i gebyrer og kostnader.

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *