Tips til hvordan bruke et forbrukslån

image-laanSom regel vil det ikke være lurt å ta opp et forbrukslån med mindre man har behov for det, ettersom renter og gebyrer begynner å løpe fra første stund. Derimot kan det være greit å få litt inspirasjon til hva det faktisk er greit å låne penger til, for det er enkelte som velger å spare fremfor å låne. Det er ikke alltid det er lurt – hvorfor skal ungene leke i en kjellerstue full av mugg, bare fordi at du skal spare for å få råd til kostnaden for å reparere det?

Låne til oppussing

Som nevnt innledningsvis, finnes det gode eksempler på når man bør låne til oppussing fremfor å spare. Hvis det er et behov som bør fikses i boligen snarest, så vil det i de fleste tilfeller være en bedre løsning å finansiere oppussingen med et forbrukslån fremfor sparing. Da blir man kvitt problemet umiddelbart, og man kan nyte boligen. Det vil naturligvis koste litt ekstra, men det bør være verdt det fremfor å bruke en bolig som ikke er i skikkelig stand i kanskje 2-3 år fremover mens man sparer for å få råd.

Forbrukslån kan også brukes til oppussingsprosjekter på hytta, på feriehuset eller andre prosjekter. Her er det bare fantasien som setter grensene!

Forbrukslån til båt og bil

Er det egentlig på tide å kvitte seg med den gamle bilen, eller har dere behov for en bil til? Det kan kanskje være lønnsomt å kjøpe bil med et forbrukslån fremfor å spare til en. Tenk på hvor mye mer effektiv hverdag du får dersom du faktisk har bilen. På denne måten kan du tjene inn de pengene du bruker på å betale renter og gebyrer på lånet, i stedet for å måtte bruke beina i flere år fremover mens du sparer.

Det samme gjelder for båt. Har du lyst på båt på hytta, så kan du kjøpe deg det. Det er bare å søke om et forbrukslån det, og det behøver nødvendigvis ikke koste skjorta heller! Se for eksempel en kostnadsoversikt på http://www.mittforbrukslån.net http://www.finnlånutensikkerhet.com/ eller Finansportalen.

Lån til ferie

Det samme gjelder for ferien. Har man ikke klart å spare nok penger når ferien nærmer seg, så kan det være ufattelig kjipt både for kona og barna og tilbringe ferien hjemme i hagen. Da kan et forbrukslån være en god løsning. Dere får ferien dere drømmer om, og den kan betales ned over tid. Også dette vil koste litt ekstra, men de fleste vil mene at det er verdt det. Tenk så full av arbeidslyst du er når du kommer hjem fra ferie, da.

Flere bruksområder for forbrukslån innebærer store innkjøp, som sofaer eller flatskjermer. Husk bare at du er nødt til å ha råd til å betale tilbake når du handler. Dessuten er det blitt meget populært å benytte seg av et forbrukslån som egenkapital ved boligkjøp, noe som absolutt kan anbefales dersom man sliter med å slippe igjennom bankens nåløye.

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *